Csapatunk

Eső Krisztina

Tanár, oktatásszervező

Németh Beatrix

Alapító, tanár

Renner-Unger Vivien

Tanár

Szalóki Katalin

Tanár

Légrádi Boglárka

Tanár

Németh Beatrix

 - ELTE - Angol-német-újgörög-tolmácsképző szak 

 - Angol nyelv és irodalom szakos bölcsész, tanár (MA) 

 - A Semina Oktatóközpont alapítója 

 - A Semina tananyagok szerzője 

 - Az Új nekem még a világ babaverseskönyv szerzője 

 - Waldorf osztálytanító 

 - 3 többnyelvű kislány édesanyja

"Én pedagógusnak születtem. Mindig is a tanítás érdekelt, már gyerekkoromban is szinte csak iskolásat játszottam: szegény húgom - az első diákom - legnagyobb örömére. Mindent szeretek, ami a gyerekekkel kapcsolatos: a játékot, a mesét, a felfedezést, az odafigyelést, az őszinteséget, a vidámságot, a szabadságot, mindent. Olyan világ ez, ami egész egyszerűen lenyűgözi az embert: mindenhol ott a csoda; minden érdekes és izgalmas; minden nap, minden helyzet, minden gyermek hoz valami újat, és tanít valamit az embernek. A pedagógus feladata pedig, hogy azt az üzenetet közvetítse a gyerekek felé, hogy a világ jó, szép és igaz. Ezt azonban csak úgy lehet, ha hiszi és éli is az ember, amit mond. És ez az, ami nap mint nap arra sarkall, hogy tudatosan figyeljünk, és észrevegyük a csodákat s azt, amit az egyes gyerekek hoznak magukkal. Ettől válik a tanítás igazi spirituális úttá. Számomra biztosan.
A nyelvekért, a többnyelvűségért valamint a többnyelvű nevelésért legalább annyira rajongok, mint a gyerekekért. Ez is gyerekkorban indult nálam: alig voltam 3-4 éves, amikor azzal nyaggattam anyukám, hogy ne beszéljen hozzám magyarul, hanem valamely más nyelven... ebben úgy tudott nekem segíteni, hogy szinte azonnal beiratott angolra és németre, és amikor pár évvel később már jól beszéltem mindkettőt - ismét csak szegény húgom legnagyobb örömére - el is kezdtem a többnyelvű nevelés kísérletem: őrajta. Sokszor volt, hogy hetekig csak németül beszéltem hozzá. Hogy vajon miért foglalkoztatott ez engem ennyire? Ki tudja? Az azonban biztos, hogy ha valamit, akkor én ezt a két talentumot kaptam ajándékul erre az életre.
S a kettő találkozásából született meg a Semina. Csak remélni tudom, hogy mindez érződik az anyagainkból, a pedagógiánkból és a foglalkozásainkból, s nektek és gyerekeiteknek legalább annyit ad a nyelv illetve a többnyelvű létben való megmerítkezés mint amennyit nekem."

Galéria